Jump to content

Accommodation/ro

From Wikimania

* ar/العربية (missing) * de/Deutsch (published)* el/Ελληνικά (missing) * en/English (published)* es/español (published)* eu/euskara (missing) * fi/suomi (missing) * fr/français (published)* hu/magyar (missing) * ja/日本語 (published)* ko/한국어 (published)* nl/Nederlands (missing) * pl/polski (missing) * pt/português (published)* ro/română (published)* ru/русский (missing) * sv/svenska (missing) * za/Vahcuengh (missing) * zh-hans/中文(简体) (published)* zh-hant/中文(繁體) (published)* * * * * * * * * *

destination: Accommodation

Hotelul

Facilităţi

Bauel Hotel dispune de mai mult de 200 de camere. Toate includ aer condiţionat, telefon, şifoniere spaţioase, televiziune prin cablu şi conexiune prin Wi-Fi. Serviciul include mic dejun suedez, room service, valet la parcare şi securitate asigurată 24 de ore din 24. Alte oferte adiţionale includ spălătorie, curăţătorie chimică, seif şi un magazin de suveniruri chiar în incinta hotelului.

În ceea ce priveşte zonele lounge, Bauen are o sală mare, un bar, la nivel de stradă şi multe camere spaţioase, dintre care unele vor fi folosite de către participanţii la Wikimania.

Preţuri

Preţul pre-evaluat pentru participanţii la Wikimania care doresc cazare pe timpul conferinţei va fi anunţat în curând.

Istorie

Construcţia Hotelului de patru stele Bauen a fost finanţată de ultima dictatură militară care a condus Argentina cu intenţia de a-l folosi în timpul Campionatului Mondial de Fotbal din 1978, care s-a desfăşurat în ţară. Cu toate acestea, povestea hotelului a cunoscut schimbări radicale când proprietarii au declarat faliment şi l-au închis în mijlocul crizei economice şi sociale care a lovit Argentina în 2001. În mai 2003, un grup de foşti angajaţi a preluat controlul asupra clădirii cu ajutorul Mişcării Naţionale de Recuperare a Companiilor (MNER, Movimiento Nacional de Empresas Recuperadas) şi încet, încet a restaurat construcţia şi a repus afacerea pe picioare.

De atunci, hotelul a fost transformat într-o cooperativă —O Companie Naţională Buenos Aires (BAUEN în spaniolă, de la Buenos Aires Una Empresa Nacional)— care a reprezentat un exemplu de auto-management al angajaţilor, condusă prin întâlniri periodice de chiar angajaţii hotelului. A fost chiar şi subiectul unui film documentar produs de Naomi Klein, o bine-cunoscută activistă împotriva globalizării. În zilele noastre, Bauen are aproximativ 150 de angajaţi. Funcţionează ca hotel şi loc de întâlnire şi desfăşurare pentru convenţii sau alte activităţii organizate de importante mişcări sociale.

Galerie de imagini